Nieuwsarchief

Site voor ondernemer in problemen van start


06-03-2014  Op vrijdag 7 maart wordt MKB Doorstart gelanceerd, een portal voor mkb'ers en zzp'ers in zwaar weer. Mkbdoorstart.nl richt zich op bedrijven die in de kern gezond zijn, maar te maken hebben met (dreigende) financiŽle problemen.

Mkb'ers en zzp'ers kunnen bij het loket aankloppen voor zaken als kredietfaciliteiten, coaching en begeleiding om zo een nieuwe impuls te krijgen. Ook kunnen zij er eventueel terecht voor een schuldregeling. Doordat banken, overheden en de maatschappelijke investeerder Start Foundation het initiatief ondersteunen, is de hulp kosteloos. Ondernemers die zich aanmelden via de site, krijgen op korte termijn een reactie van het team achter MKB Doorstart.

Flevoland

In eerste instantie gaat de portal alleen in Flevoland van start, maar de bedoeling is om uit te breiden naar heel Nederland. Hoe snel dat gaat hangt af van de medewerking van banken en gemeenten. Volgens de initiatiefnemers zoeken ondernemers in zwaar weer pas op een laat moment hulp. Soms zijn ze daarmee te laat, zodat alleen bedrijfsbeŽindiging of faillissement nog mogelijk zijn. De oprichters van het nieuwe loket zijn Jacqueline Zuidweg, die met haar bedrijf ondernemers met schulden helpt, Jannie van den Berg van het Zelfstandigenloket Flevoland en Start Foundation. 

 

www.Nuzakelijk.nl


Naar het nieuwsoverzicht


Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u de minder actuele nieuwsberichten inzien.

Terug naar actuele nieuwsberichten