Nieuwsarchief

Zzp'er gelukkiger als zelfstandige

27-03-2014  Zeven op de tien hoogopgeleide zzp'ers zijn als zelfstandige gelukkiger dan in vast dienstverband.

Gemiddeld geven zij het bestaan als zzp'er een 7,6 als rapportcijfer. Het gelukkigst zijn zelfstandigen als hun opdrachtenportefeuille goed gevuld is, zo blijkt uit onderzoek van bemiddelingsbureau Interimpuls. Die opdrachtenportefeuille is na twee periodes van krimp in de tweede helft van 2013 weer gegroeid met 9,6 procent. De gemiddelde uurtarieven zijn het afgelopen half jaar licht gestegen naar 90,80 euro.Gemiddeld geven zij het bestaan als zzp'er een 7,6 als rapportcijfer.

Zzp'ers verwachten dat de markt in 2014 op het gebied van opdrachten en tarieven nog "een minimale daling" zal doormaken. Het grootbedrijf is de grootste opdrachtgever voor de hoogopgeleide zzp'er. Hier komen 37 procent van de opdrachten vandaan. De publieke sector en het mkb zijn beide goed voor ongeveer 31 procent van de opdrachten. Het grootbedrijf betaalt ook het best, de publieke sector het minst.

Zzp'ers halen de meeste opdrachten, 77 procent, uit hun eigen netwerk. Daarnaast komt 22 procent van de opdrachten bij het intermediair vandaan.

 

Bron: www.Nuzakelijk.nl


Naar het nieuwsoverzicht


Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u de minder actuele nieuwsberichten inzien.

Terug naar actuele nieuwsberichten