Nieuwsarchief

De overheid start de jacht op de ZZP'er

11-04-2014  Er is veel commotie ontstaan over de aangekondigde aanpak van ZZP'ers die via bemiddeling en schijnconstructies werken. Onlangs hebben de bewindslieden Asscher, Van Rijn en Wiebes hun visie op schijnconstructies gegeven door het beantwoorden van Kamervragen van diverse partijen. Deze antwoorden bieden niet veel goeds voor de mensen die nu via bemiddeling in de zorg werken.

Andere sectoren zullen volgen

Sichting ZZP Nederland verwacht echter dat ook in andere sectoren een strengere handhaving zal plaatsvinden via de Belastingdienst. "Daar zijn we evenmin blij mee, sterker nog we maken ons er oprecht boos over. We vinden dat we stevig in het verweer moeten komen om er voor te zorgen dat niet de ZZP'ers de dupe worden van een ondoordacht plan van de overheid om ZZP'ers als profiteurs af te straffen."

De stichting is van mening dat met name diezelfde overheid jarenlang mensen heeft gestimuleerd om zelfstandig te worden. Daarbij was het vooraf bekend dat in sommige sectoren veel mensen via bemiddelaars aan opdrachten zouden komen. Daarbij heeft de overheid diverse draaideurconstructies zoals bij Post.nl goedgekeurd en is de overheid zelf een van de grootste opdrachtgever voor ZZP'ers via tussenpersonen. 

"Inmiddels hebben we volop de publiciteit gezocht en vrijwel iedere krant, radio of TV zender publiceert er wel iets over. Binnenkort zal in de Tweede Kamer een debat plaatsvinden over de ZZP'ers in de zorg. De oppositiepartijen zijn gelukkig genegen om mee te denken aan een oplossing."

Stichting ZZP Nederland heeft bij de bewindslieden erop aangedrongen om in een persoonlijk gesprek de problemen te bespreken en oplossingen aan te dragen. 


Bron:  www.zzp-nederland.nl


Naar het nieuwsoverzicht


Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u de minder actuele nieuwsberichten inzien.

Terug naar actuele nieuwsberichten