Nieuwsarchief

Zzp'ers krijgen miljoenen terug

19-04-2014  Enkele duizenden klanten van verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) krijgen geld terug.

Het bedrijf verhoogde in 2012 en 2013 de premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering van mensen die zwaar lichamelijk werk doen, maar draait dat nu terug. De verhoging blijkt niet te mogen. Dat heeft een woordvoerder van NN vrijdagavond gezegd.

NN verhoogde de premie voor zelfstandigen met zwaar lichamelijk werk, zoals in de bouw. In 2012 ging het bedrag met 30 procent omhoog, een jaar later met nog eens 10 procent. ''De schadelast in die groep was vrij hoog'', legt de woordvoerder van de verzekeraar uit. De klanten sloten hun verzekeringen voor drie jaar af. ''Hun regeling was vrij ruim te interpreteren. Wij dachten dat we tussentijds konden verhogen. We hebben alles nogmaals tegen het licht gehouden en geconstateerd dat het niet mogelijk was'', aldus de NN-woordvoerder.

Miljoenen euro's

Het bedrijf wil niet zeggen hoeveel geld de mensen krijgen, maar zegt dat het in totaal gaat om enkele miljoenen euro's. Eind dit jaar moet de terugbetaling zijn afgerond. Dan hebben de laatste klanten hun te veel betaalde geld terug.

Het is niet bekend of ook andere verzekeraars de premieverhoging terugdraaien en geld teruggeven. "Doen ze dat niet, 'dan zien we hen bij de rechter'', zegt belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw.

Bon: ANP


Naar het nieuwsoverzicht


Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u de minder actuele nieuwsberichten inzien.

Terug naar actuele nieuwsberichten