Nieuwsarchief

Zzp'er mijdt verzekeringsadvies

30-05-2014  Zzp'ers laten zich minder adviseren vanwege het provisieverbod. De financiŽle drempel om zich te laten adviseren zou door het verbod te hoog liggen. Dat concludeert kennisbemiddelaar Headfirst na een onderzoek onder bijna negenhonderd zelfstandige ondernemers.
Sinds het provisieverbod betalen klanten rechtstreeks voor advies. De advieskosten mogen niet langer in de prijs verwerkt zijn.
Ook mogen adviseurs voor het afsluiten van een verzekeringsproduct geen vergoeding meer van de aanbieder ontvangen. Het verbod is sinds 1 januari 2013 van kracht. 

Geen advies
Uit de enquÍte blijkt dat 48 procent van de zzp'ers advies inwint bij een verzekeraar of verzekeringsadviseur. Maar 45 procent doet het zelf en 7 procent vraagt advies aan een bekende.  Vooral ondernemers die korter dan een jaar of langer dan tien jaar actief zijn, laten zich niet adviseren. De ondervraagde zelfstandigen zeggen dat advies inwinnen duurder is geworden. Daarom zoeken ze het liever zelf uit.

Rechtsbijstand
Het onderzoek wijst verder uit dat de helft zich voor rechtsbijstand heeft verzekerd. Ruim een derde vindt het niet nodig en 7 procent vindt het te duur. Zo'n 13 procent moest daadwerkelijk aanspraak maken op een dergelijke verzekering. Uiteindelijk bleek 9 procent goed verzekerd. 

Arbeidsongeschikt
Daarnaast heeft de helft van de ondervraagden een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ruim een kwart vindt het te duur en 14 procent noemt het onnodig. Zo'n 5 procent is (deels) arbeidsongeschikt geraakt en 4 procent was er goed voor verzekerd. Opvallend genoeg bleken zzp'ers van jonger dan 40 jaar even vaak arbeidsongeschikt te raken als oudere ondernemers. Verder hebben respectievelijk 59 procent en 42 procent van de zelfstandigen een bedrijfsaansprakelijkheids- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Headfirst koppelt zzp'ers aan ondernemingen met tijdelijk werk. Ook biedt het bedrijf onder meer opleidingen aan.
 
Bron: www.Nuzakelijk.nl

Naar het nieuwsoverzicht


Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u de minder actuele nieuwsberichten inzien.

Terug naar actuele nieuwsberichten