Nieuwsarchief

Bank heeft meer aandacht voor zzp'er

01-08-2014  Banken passen hun zakelijke producten steeds meer aan om ook het toenemende aantal kleine ondernemers en zzpíers in Nederland te bedienen. Dat meldt productbeoordelaar MoneyView in een rapport over betalingsverkeer. Bestaande bank- en betaalproducten zijn vaak te complex voor het kleinbedrijf, omdat de kleine ondernemer veel zelf doet. "Een journalist of een vertaler heeft waarschijnlijk weinig behoefte aan sealbags, een complexe tariefstructuur of een betaalautomaat", zegt MoneyView. "Een kleine onderneming heeft behoefte aan toereikende, eenvoudige en voordelige betaalproducten."

Touwtrekkers
Om die reden presenteren zakenbanken, waaronder Knab en SNS, steeds vaker ook producten voor zzpíers. Een van de touwtrekkers hierin is volgens MoneyView RegioBank, die rekeningen aanbiedt tegen een vast tarief per maand, inclusief duizend transacties per jaar. Gebruikers kunnen daarna bundels van vijftig transacties inkopen.

Het ratingplatform beoordeelt de zakelijke rekening van Knab echter als beste zzp-rekening. "Net als bij de nieuwe zzp-rekening van SNS bank en de producten van RegioBank betaalt de klant hier een vast bedrag per maand waarin bijna alle kosten verwerkt zijn." Zo hoeft er niet extra te worden betaald voor een bankpas, internetbankieren of standaard betalingsverkeer, waar dat bij andere zakelijke rekeningen vaak wel het geval is.

Bron: www. NU.nl

Naar het nieuwsoverzicht


Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u de minder actuele nieuwsberichten inzien.

Terug naar actuele nieuwsberichten