Nieuwsarchief

Zzp'er kan makkelijker hypotheek krijgen

20-1-2014 Zelfstandigen, flexwerkers en pas afgestudeerden kunnen in de toekomst makkelijker aan een hypotheek komen. 

Nu is het voor flexibele krachten en starters op de arbeidsmarkt nog moeilijk om de aankoop van een eigen woning rond te krijgen. De Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) gaat banken meer ruimte geven bij het verlenen van hypotheken aan huizenkopers zonder vaste arbeidsovereenkomst. Dat melden bronnen uit de woningmarkt vrijdag aan Het Financieele Dagblad.

Zelfs een beginnend-compagnon bij een advocatenkantoor krijgt in sommige gevallen geen hypotheek, omdat hij niet kan aantonen dat hij al drie jaar lang vaste inkomsten heeft gehad.

 Streng

De AFM zag de afgelopen jaren streng toe op de regels, om te voorkomen dat banken en particulieren te veel risico namen. De toezichthouder tikte een aantal banken op de vingers, omdat ze te makkelijk omgingen met het verstrekken van hypotheken.

Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis juicht de soepelere opstelling van de AFM toe. Die organisatie doet samen met uitzendorganisatie Randstad en Obvion Hypotheken een proef met hypotheken voor flexwerkers. Bij deze pilot worden twaalfhonderd flexwerkers van Randstad niet langer getoetst op hun arbeidsverleden, maar op hun kansen op de arbeidsmarkt, mobiliteit, flexibiliteit en de bereidheid om te investeren in opleidingen.

 

Bron: www.nuzakelijk.nl


Naar het nieuwsoverzicht


Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u de minder actuele nieuwsberichten inzien.

Terug naar actuele nieuwsberichten