Nieuwsarchief

Archief

Asscher wil sociale verzekering zzp'ers niet uitbreiden

22-03-2015 De mogelijkheden voor zzp'ers om een sociale verzekeringen af te sluiten worden als het aan Minister Asscher van Sociale Zaken ligt voorlopig niet uitgebreid. Lees meer »

Minimumtarief voor zzp'ers

15-02-2015 Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) moeten volgens de PvdA minimaal 150 procent van het minimum krijgen. Op die manier kunnen de zelfstandig ondernemers naast een inkomen op minimumloonniveau ook geld wegzetten voor hun pensioen en zich verzekeren tegen ziekte en arbeidsongeschikthe... Lees meer »

Vier op de tien zzp'ers kunnen kosten niet dekken met tarief

7-02-2015 43 procent van de zelfstandigen rekent een tarief dat niet voldoende is om de kosten te dekken. Dit meldt ikwordzzper.nl op basis van ingevulde gegevens op een rekentool van de site. Een derde van de zelfstandigen zegt een uurloon te rekenen dat fors onder het kostendekkende tarief ligt. Lees meer »

Aantal failliete eenmanszaken licht gedaald in 2014

25-01-2015 Het aantal failliete zelfstandigen is in 2014 licht gedaald met 7,5 procent van 975 naar 1055 uitgesproken faillissementen. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees meer »

Belastingvoordeel motief om zzp'er te worden

04-11-2014 Werknemers kiezen er vaak voor zzp'er te worden omdat ze dan minder belasting hoeven te betalen. Ze vragen zich daarbij niet altijd af of ze geschikte ondernemers zijn. Het Centraal Planbureau schrijft dat in een notitie (pdf) over zzp'ers. Lees meer »

Pagina's: 1, 2, 3, 4


Nieuwsarchief

In het nieuwsarchief kunt u de minder actuele nieuwsberichten inzien.

Terug naar actuele nieuwsberichten